Starta din egen designblogg

Om du någonsin har tänkt att du skulle vilja ha ett uttryckssätt för att få utlopp för din kreativa ådra är du inte ensam. Många svenskar går runt med tankar på att börja skriva, fotografera, måla eller ägna sig åt någon kreativ aktivitet – men de slår aldrig slag i saken och projektet blir liggande. Om design är ett intresse för dig och du vill hitta en plats att resonera och inspirera kring det kan en designblogg vara något för dig. På så sätt har du stora möjligheter att få skriva av dig om det där som du aldrig har fått tillfälle att göra eller tipsa om snygga designer till dina läsare.

Bloggens fördelar för designintresserade skribenter är många. Eftersom det finns ett stort antal sajter på nätet som låter vem som helst starta upp en blogg gratis går det enkelt att komma igång och du kan börja skriva direkt. På din egen blogg finns det inga riktlinjer för hur långt ett inlägg ska vara. Här kan du bre ut dig precis så mycket du vill – och du behöver aldrig oroa dig för att utrymmet ska ta slut. Regelbundna uppdateringar uppskattas alltid av läsarna, men alltför långa textmassor kan eventuellt leda till minskande intresse hos bloggläsarna.

Fashion woman blogger working in a creative workspace.

Eftersom du är din egen redaktör slipper du också ta order från någon annan angående vad du ska skriva om och vilken ton du ska använda. Här är det bara du som avgör vad som är passande i din blogg. Om du vill skriva ett långt inlägg utan bloggen där du lägger ut texten om vad du anser om dagens designindustri – gör det. Om du vill göra några snabba bilduppdateringar utan text kan du göra det också. Så länge du står bakom bloggen själv är det också du som bestämmer vad som publiceras i den.

En designblogg behöver inte begränsa sig att behandla ett speciellt tema eller handla om ett särskilt ämne. Det går att blanda fritt mellan olika influenser. Ena dagen kan du skriva om en dyr soffa från en känd designer, nästa dag en fåtölj och tredje dagen en säng.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*