Starta en designblogg

Drömmer du om att börja blogga? Är ditt största intresse design och skapande? Då ska du fortsätta läsa denna artikel. Här kommer vi att gå igenom hur du startar din egen designblogg och vad du bör tänka på när du ska starta en egen blogg!

Starta en blogg

Det första du behöver göra när du ska starta en designblogg är självklart att starta själva bloggen. Att starta en blogg är ganska enkelt men det är inte alla som vet hur man gör, därför kommer du att få lära dig detta nu.

1. Steg ett är att välja en bloggportal som du vill blogga på. Det finns många olika bloggportaler att välja bland och det enda du behöver göra är att söka efter ”bloggportal” på Google.

2. När du har valt bloggportal ska du klicka på ”starta blogg”. Då får du välja bloggnamn och skriva i dina uppgifter. Här kan du också välja att göra ditt första inlägg.

3. Sedan är det dags att fylla i presentationer, göra en header och lägga till en profilbild.

Driva en designblogg

Om du vill ha en framgångsrik designblogg räcker det inte med ett inlägg i veckan. Du måste blogga i alla fall en gång per dag. När du tar bilder till bloggen är det smart att använda funktionen ”porträtt” som finns på de flesta mobiler. Denna funktion gör att bilderna ser mer levande ut och du behöver inte vara en fotograf för att ta snygga bilder. Om du vill göra dina bilder lite extra fina kan du självklart redigera dem i Photoshop eller i någon annan redigerare. Ett bra tips till dig som ska driva en designblogg är att ha varierande och unika inlägg. Detta gör att din blogg kommer bli intressant för människor att läsa och du kan få fler följare.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*