Skapa en designblogg

Det finns mycket man behöver tänka på när man vill skapa en blogg, åtminstone om man vill att den ska bli riktigt framgångsrik. Först och främst bör man givetvis ha ett stort intresse för design. Detta gäller egentligen allt man bloggar om, om man endast skapar en blogg för att man vill tjäna pengar och bli berömd kommer det att lysa igenom. Många bloggare anser att det är en fördel att man kan tjäna en slant när man bloggar, dock är det inte anledningen till att de allra flesta börjar blogga från start utan istället gör dem det för att de har en stor passion för bloggandet och ämnet de har valt.

Designbloggar är idag mer populära än någonsin och därför kan det vara svårt att komma in på marknaden, det krävs givetvis att man har ett stort intresse men även att man kan visa unika stilar. Bland annat kan du ta en titt på heminredning och möbler på mywhitecountryhouse.se för att få inspiration till hur du kan inreda ditt eget hem. Det finns många bloggar med inriktning design som du kan ta EB titt på för att avgöra exempelvis hur du vill att designen på din blogg ser ut samt vilket upplägg den ska ha.

När det kommer till en designblogg är designen mycket viktig, det krävs att du har en passande header och en stilren hemsida som samtidigt lyfter fram din personliga stil. Det är nämligen en förutsättning för att dina läsare ska ta dig seriöst. Om din bloggs design ser plottrig ut finns det en stor risk att de inte kommer tro att du vet vad du gör när det kommer till bloggar och därmed kommer de att vända sig till en annan blogg. Därav när det kommer till designbloggar är insidan lika viktig som utsidan. Självklart är det viktigt att du ser till att följa med i trender och levererar inlägg som passar ämnet på bloggen. Du behöver kunna skriva med inlevelse och det är viktigt att du har unika perspektiv och synpunkter på inredning och vet vad du pratar om.

När du vill komma igång och blogga är det första du behöver göra att bestämma om du vill ha en egen hemsida direkt eller om du vill börja på en bloggportal. För en som aldrig har bloggat förut finns det många goda anledningar till att man ska börja med en bloggportal. Bland annat är det gratis, man får gratis reklam för sig själv och dessutom har man chansen att tjäna en slant redan från start beroende på vilken portal man väljer. Om man istället väljer att skapa en egen hemsida krävs det att man vet hur man bygger en hemsida eller anlitar någon som kan göra detta åt en. Det kan även vara svårare att få besökare till hemsidan, du kan alltid byta senare.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*