Så tjänar du pengar med din designblogg

Om du älskar design har du ett bra ämne att skriva om och faktiskt kunna tjäna pengar på. Det är många som gillar mode, smycken, möbler, dekorationer och andra prylar som är designade med personlighet och en skön touche.

1# Blogga rätt

Först och främst måste du blogga på rätt sätt för att få besökare. Du måste nischa din blogg så att den bara handlar om design och gärna utifrån en särskild synvinkel. Om du älskar 60-talsdesign kan du blogga om just 60-talet. Eller så kan du satsa på ett särskilt material som siden eller blogga om kända märken. Utgå från vad du både gillar och kan mycket om, samt vad andra kan vara intresserade av. Om du gillar mode kan du få mycket inspiration från modetidningen Elle och andra modebloggar.

2# Designa saker och sälj

Hur tjänar du då pengar på din designblogg? Jo, genom att designa saker som du säljer på din sida. Om du älskar att designa kan du skapa en webbshop som du kombinerar med din blogg. Du kan designa muggar, kläder, paraplyn eller mobilfodral. Skapa som ett eget märke med en egen stil. Om du gillar hundar med slips så är det troligt att andra också gör det. Du går med på en plattform som Teespring som låter dig designa och sälja olika prylar. Din design måste dock hänga ihop med din nisch. Om du bloggar om 60-talsdesign bör du försöka designa saker i den stilen.

3# Kombinera med Youtube

Det riktigt svåra är faktiskt att få besökare. Ett tips är då att skapa ett varumärke som du både har som blogg, webbshop och Youtubekanal. Då kan du tala om ditt ämne på din Youtubekanal, kanske bära dina egendesignade t-shirts eller dricka ur en mugg med ett roligt motiv som du skapat själv.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*