Mormorsglamour

Mormorsglamour är bloggen som drivs av Helena Nord, där hon delar med sig av sin kärlek för att återvinna gamla saker och ge dem nytt liv. Helena brinner för sin familj, för inredning, fotografering, natur och kreativt skapande, och är formgivare och konstnär. Så var det dock inte alltid. Innan hon hängav sig åt sin konstnärliga sida var Helena civilekonom med inriktning på marknadsföring. Förändringen kom i samband med att hon var föräldraledig, och började måla leksakslådor till sina barn. Lådorna blev populära bland Helenas kompisar, och hon gjorde lådor också till deras barn. I och med detta återvände Helena till den kreativitet som hon lämnat bakom sig i tonåren, och hon insåg att hon hade saknat den. Därför bestämde hon sig för att inte gå tillbaka till sitt tidigare jobb, utan istället påbörja en utbildning på folkhögskola. Hon läste först ett estetiskt basår, och riktade sedan in sig på en utbildning till återvinningsdesigner.flea-market-464752_960_720

Utbildningen bekräftade för Helena att det var detta hon ville göra i livet, och nu driver hon förutom sitt företag En form av Nord också en blogg på Sköna hem. Målet med hennes blogg är att visa sina läsare hur man kan skapa fina föremål i hemmet med mycket små medel, till exempel med saker man hittar på loppmarknader. Namnet på hennes blogg kommer från det amerikanska uttrycket ”granglam”. Helena menar att det beskriver ganska väl vad hon gör, eftersom hon tar loppisfynd, ”mormorsfynd”, och sätter lite glamour på dem genom att uppdatera dem till moderna inredningsdetaljer.

Att ha ett vackert hem innebär dock inte bara att man agerar inredningsdesigner och väljer soffkuddar som matchar gardinerna, eller målar om ett gammalt bord för att ge det nytt liv. Det innebär också att man måste städa sitt hem regelbundet, och hålla det rent, för att alla vackra inredningsdetaljer ska komma till sin rätt. Ett tillfälle då det är särskilt viktigt att städningen görs ordentligt är inför en flytt, och det enklaste sättet att vara säker på att det blir bra är att anlita en städfirma för att göra jobbet. Om du behöver hjälp med flyttstädning i Göteborg kan du gå in på Prohomeservice.se.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*