Mokkasin

Den vackra och inspirerande inredningsbloggen Mokkasin har drivits av Sofia Jansson sedan 2009. Hon är en väldigt duktig fotograf och i bloggen delar hon med sig av foton på både det fantastiskt inredda hemmet och familjen. Hon är från Katrineholm men bodde i Stockholm i många år. När familjen utökades valde de så småningom att återvända till Katrineholm där hon öppnade en inredningsbutik i en mycket personlig stil. Återanvändning, eko och etiskt rätt tillverkade varor stod henne varmt om hjärtat. Bloggen föddes och snart fanns Mokkasin som webbutik istället för den fysiska butiken.

Hennes stil kopieras

Till skillnad från många andra webbutiker, valde hon att fotografera alla varor själv. Hon vann mycket på den personliga stilen och de noggrant utvalda varorna. Ofta kopierade andra företag hennes produktbilder och texter.. Att Inredningsbloggar kan påverka lägenhetsförsäljning är inget nytt men även andra produkter påverkas av spridning i bloggar. Många söker inspiration i just bloggar och Sofias blogg har inspirerat många. Det har gjort att det som var hennes personliga stil har spridits och kopierats av andra inredningsbutiker. De gånger hon har bemött det har hon fått oförstående blickar, trots att det hon har lagt ner åtskilliga timmars arbete på har kopierats gratis.

Tankar i bloggen

Idag har Sofia valt att stänga ner även webbutiken. Hon har många tankar om det som vi kan läsa om i bloggen. Något som påverkade beslutet var bland annat att det inte kändes rätt att hennes varor kopierades och massproducerades. Det var långt ifrån hennes ideal som är hållbar tillverkning och etiskt och moraliskt rätt produktion. I dag jobbar hon som stylist, fotograf och bloggen lever vidare. Hon åtar sig olika kreativa jobb och hon har bland annat samarbetat med ett fransk företag och varit ansvarig för deras produktfotografering. I bloggen kan vi fortsätta följa hennes liv, få inredningstips och inspiration.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*