Låt dig inspireras av en designblogg

Många av de populäraste designrelaterade hemsidorna på internet är bloggar. Det innebär att det är en artikelförfattare som står bakom en regelbundet uppdaterad blogg där inläggen kan handla om precis vad som helst – så länge det har med design att göra. Många designintresserade läsare har insett vilken kraft bloggen kan utgöra, vilket betyder att vissa av dem senare har gått vidare med att starta egna bloggar. På så sätt finns det alltid nya bloggare som tar vid när de andra slutar och det breda utbudet av designbloggar kan bibehållas.

En designblogg kan ha flera fördelar för läsaren. En vanlig effekt av designbloggen är att den låter läsaren bli mer utbildad och upplyst inom designfrågor. Även om det inte alltid är ett uttalat mål hos bloggförfattaren att ge lektioner i design till sina läsare är det oundvikligt att snappa upp nya kunskaper när det kommer flera blogginlägg i veckan om samma ämne. Det gör att du kan utveckla ditt sinne för estetik och skapa en teoretisk kunskapsgrund som gör det roligare att uppskatta design i framtiden. Design är ett ämne som det ständigt går att forska vidare i och designbloggarna är ett bevis på det.

blog word cloud on digital tablet

Ett annat syfte med att läsa en designblogg är ofta att få inspiration till sitt eget hem. I en designblogg brukar det gå att läsa om tips på olika prylar eller råd om hur man bäst inreder sitt hem. Ibland finns det till och med länkar till återförsäljaren som ser till att du direkt har koll på var du kan införskaffa objektet i fråga. Inte sällan är föremålet som designbloggaren skriver om inköpt på second hand – men då kan du i alla fall låta dig inspireras av stilen och hoppas att du hittar ett liknande föremål någon annanstans.

Den sociala biten av att läsa bloggar ska inte underskattas. Det kan tyckas asocialt att sitta och läsa hemsida på nätet, men tvärtom går det att knyta många fina kontakter med likasinnade. En designblogg samlar människor vars intresse för design förenar dem och det brukar utgöra en lämplig bas för att lära känna varandra vidare.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*