Kurbits

Kurbits är en inredningsblogg med stort fokus på formgivning, slöjd och hantverk. Den drivs av journalisten Frida Arnqvist Engström, som har en genuin passion för slöjd och att ”göra det själv”. Hon har också en lång historia av att arbeta med journalistik relaterad till just slöjd, då hon år 2005 började arbeta på tidningen Hemslöjd. Där arbetade hon främst som nyhetsredaktör. Sin blogg, Kurbits, startade hon först som ett projekt medan hon var mammaledig år 2008. Det dröjde dock länge innan bloggen blev mer än en hobby och ett sidoprojekt, eftersom Frida efter att mammaledigheten var över återgick till arbetet, och sedan hann vara mammaledig igen, innan hon bestämde sig för att satsa helhjärtat på bloggen, och startade eget företag.1280px-Three_dalecarlian_horses

Under våren 2011 tog alltså Frida steget från att vara anställd till att vara frilansande skribent. Frida tar också uppdrag som föredragshållare, men både hennes texter och hennes föredrag är alltid centrerade kring samtida slöjd och framtida trender inom slöjd. Frida har också skrivit en bok, som kom ut 2014, med titeln Gerillaslöjd, garnfraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen.

Som Frida själv beskriver sin blogg skriver hon där förutom om design och formgivning också om ”keramik och textil, trä plåt och gummi”, liksom om ”eko reko och slöjdhistoria”. Den som tycker om inredning kommer också att kunna hitta en hel del relaterat till ämnet, vilket kanske är naturligt – var visar man annars upp det hantverk man köpt eller skapat, än i hemmet som en del av inredningen? Ett föremål gjort med kärlek och eftertanke kan bli kronan på verket i varje rum, eller för den delen i trädgården – en uteplats med utemöbler får till exempel pricken över i när man ställer dit en handgjord keramikvas eller en munblåst glasvas med vilda blommor.

Även om temat på bloggen är slöjd och formgivning, säger Frida själv att hon inte sätter några begränsningar på vad bloggen får handla om – allt som hon själv tycker är intressant och roligt att skriva om kan dyka upp där, men oftast har det avstamp i något av de ämnen om har kommit att definiera hennes liv både yrkesmässigt och privat, alltså hantverk, slöjd och design.

 

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*