Kända designbloggar

Livsstilsbloggar är en typ av hemsida som har vuxit kraftigt under de senaste åren. Där faller exempelvis träningsbloggar och modebloggar. En av de mest populära formerna är designbloggarna. Några namn har utmärkt sig och lyckats skapa framgångsrika bloggar med tusentals läsare varje vecka. Dit kommer människor för att inspireras och lära sig något om de senaste trenderna – eller bara njuta av bilderna som brukar vara tätt förekommande i designbloggar. Faktum är att vissa designbloggar endast använder sig av bilder, möjligen med undantag för någon mindre bildtext här och där.

En av Sveriges största designbloggar sett till läsarantal och exponering i medier är Ems designblogg på Elles hemsida. Elle är en stor modetidning som riktar sig till kvinnor – därav ordet ”elle” (som betyder hon på franska) – och de har sajter med olika inriktningar. Medan Elles huvudverksamhet i grunden har varit att bevaka modebranschen har de också en hemsida med fokus på inredning och design. Det är där som Ems blogg kommer in i bilden. Bakom bloggen står en person vid namn Em – tidigare Emma – som tidigare hade bloggen på en privat hemsida. Bloggen har omnämnts i stora medier som exempelvis brittiska The Times.

Fashion woman blogger working in a creative workspace.

En annan välbesökt designblogg drivs av företaget Kontor Ett. Det är en designbutik i Norrköping som också har sett till att ha en stark närvaro på nätet. Förutom butiken där de säljer designföremål av alla slag arrangerar de också utställningar i sina lokaler. På sin hemsida har de en blogg där de rekommenderar nya trender samt står för spaningar inom designbranschen. En stor del upptas också av bilder för att inspirera läsarna. I bloggen går det dessutom att läsa om nyheter och viktiga datum som rör affärsverksamheten.

För läsare som vill ha en mer personlig touch finns det gott om designbloggar som drivs av helt vanliga designintresserade svenskar. En av dem är Ida Westerberg som arbetar som illustratör och utöver sitt arbete driver en designblogg på nätet. Där får läsaren följa med i Idas eget liv och ta del av hennes tankar kring design. På hennes CV står bland annat en kandidatexamen inom mediedesign och hon har erfarenhet av att ta fram en egen serie produkter åt en nätbutik.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*