Skapa ett harmoniskt hem

Den kinesiska läran Feng Shui är en effektiv nyckel till själsligt lugn. Något som du aldrig kan få för mycket av i ditt hem!

Feng Shui är ursprungligen läran om hur människor och djur påverkas av naturen, och om hur de fem elementen finns i människor, djur och natur. Feng Shui betyder på kinesiska ”vind och vatten” och är ett noaord för jordens andar. Feng Shui har under de två senaste årtiondena blivit allt mer populärt i Sverige, men här är det inte den helomspännande lära som i Kina, utan förknippas nästan uteslutande med inredning.

 

Såhär gjorde jag för att öka harmonin i mitt hem:

 

 1. Rensade ut så mycket jag kunde
  Ett hem behöver frisk energi och det snabbaste sättet är nå dit är att rensa ut gamla saker och skräp du inte behöver. Filosofin säger att du endast ska behålla saker du verkligen bryr dig om och som får dig att må bra.
 2. Släppte in och reflekterade ljuset
  Solens energi är viktig i Feng Shui. Men även belysningen i hemmet. Byt därför ut irriterande lysrörsljus mot glödlampor som ger ett behagligare sken. Hur du hindrar energin från att slinka ut ur hemmet igen? Sätt upp speglar!
 3. Valde det som kändes naturligt
  Som växter, i mitt fall! Grönt i hemmet för luften ren och höjer sinnesron. Undvik trender och inred bara med ting som känns rätt för dig.
 4. Fick loss pengar som jag kunde använda till inredning
  När du verkligen börjar göra dig av med saker som bara samlar damm, finns det säkert en hel del du kan sälja på nätet. Pengarna kan du återinvestera i Feng Shui – saker som du verkligen älskar att omge dig med. Jag såg även över mina månatliga kostnader och det visade sig att jag kunde spara cirka 500 kr i månaden på att samla några smålån. Jag använde Advisa, och kan varmt rekommendera deras tjänst. När du använder deras låneförmedlingstjänst kan du få ner räntorna på ditt lån, eftersom flera banker och långivare konkurrerar om att få dig som kund.
 5. Läste mer om Feng Shui
  Jannice Wistrand är ett känt namn inom inredningsdesign och driver bloggen Add Simplicity, där hon förutom inspirerande inredningsbilder bjuder på tips på hur man kan skapa ett hem som inte bara är vackert för ögat, utan också ger harmoni till själen. Vill du få in mer av eldelementet i ditt hem? Läs Jannices tips!

 

Uppdaterad 26/06/2017

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*