Inred hemmet med växter

Att skapa ett vackert och mysigt hem är lättare sagt än gjort. Många köper dyra designmöbler, men lyckas ändå inte få till den rätta känslan i hemmet. Då kan det vara en god idé att inreda med växter och bra växtbelysning. Här hittar du de bästa tipsen på hur du förvandlar ditt hem till ett elegant designhem med hjälp av gröna växter.

Våga många växter

Om du vill ha en trendig och effektfull förändring i hemmet bör du satsa på många växter. Fyll ut rummen med gröna växter av olika slag. Glöm bort den minimalistiska trenden som vanligtvis gäller i svenska hem. När det kommer till växter för du ha en more-is-more-filosofi. Vem vill inte ha sin egna djungel hemma? Blanda gärna växter, blommor och träd i olika storlekar. Variera med olika färger och bladformer för extra effekt. Hos https://www.wexthuset.com/ hittar du allt du behöver för att skapa dig en tropisk känsla i hemmet. Här hittar du bland annat växter, fröer, jord och skötselråd.

Växter i på alla nivåer

Växterna behöver nödvändigtvis inte stå på golvet eller i en liten kruka i fönstret. Låt fantasin flöda och inred med gröna på alla nivåer. Häng upp dem i taket, ställ dem på hyllor och sätt en vacker blomma på en piedestal. Ett enkelt knep för att piffa upp en tråkig vägg är att pryda väggen med en stege full av växter. Fäst små krukor på stegen eller låt växterna klättra på stegen som du lutar mot väggen. Det finns inga rätt eller fel utan du kan designa ditt hem precis som du vill.

Rätt växtbelysning

Med bra belysning kan du skapa rätt belysning i hemmet. Kombinera alltid funktionellt ljus med stämningsbelysning. Glöm inte bort belysningen för växterna i hemmet. Med bra växtbelysning kan du odla många olika sorters växter inomhus även på vintern. Du kan förså och förodla olika sorters växter om du väljer en lampa efter ditt behov. Växtbelysning är bra för växterna och odlingen, men det ger även ett härligt ljus i rummet. Perfekt när du vill skapa ett mysigt hem!

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*