Designtidningarnas egna bloggar

Jag brukar alltid följa ett par olika bloggar som jag uppdaterar mig om dagligen. Oftast är det åtminstone någon av dem som har postat något spännande inlägg som man kan läsa. Men på senare tid har jag också försökt att bli bättre på att läsa designmagasin. Jag tycker att det är en viss skillnad mellan bloggar och tidningar. Den största skillnaden är framför allt att på de stora designtidningarna jobbar det faktiskt journalister och experter inom området. De har kunskaper att göra bra urval av intressanta händelser, och även komma med djuplodande analyser. Det är annars något som jag kan sakna när jag läser mina designbloggar, även om det är en ständig källa till inspiration och information. För att själv utvecklas inom design måste man läsa de svåra och tänkvärda artiklarna också. Här nedan listar jag designtidningarnas egna bloggar, och presenterar också de olika tidningarna lite kortfattat. Tyvärr har flertalet lagts ned, men jag vill ändå tipsa er om att läsa dessa bloggar då det finns mycket matnyttigt att läsa där!

Fiera Magazine var en designtidning som gavs ut mellan 2014-2016 och täckte områdena skrivande, illustration och fotografi. De ville hitta nya perspektiv på den industriella såväl som den stora världen. Tyvärr lades tidningen ned i mars 2017, vilket man kan läsa om på deras blogg.

Works that work var en tidning som gavs ut i tio år mellan 2007-2017 och som skrev om allt mellan himmel och jord inom design, särskilt sådant som är udda och lite ovanligt. Men de skrev även om sådant som vi ser varje dag omkring oss, exempelvis om en viss röd stol i plast som har etsat sig fast i mänsklighetens kollektiva medvetande, om pissoarer eller fotbollar. På deras blogg bjöds läsarna in att delta på olika sätt, vilket är väldigt kul då man får känna sig mer delaktig.

Eye Magazine är en tidning som är inriktad på visuell design för både studenter och professionella inom området. De påstår själva att de har världens vackraste tidning, vilket de har goda skäl för då tidningen verkligen är snygg, och framför allt väldigt färgglad. De har bland annat recenserat Banksys målningar i Palestina, som skildrade hur en flicka håller i ett par ballonger med riktigt bra tryck som lyfter henne ovan marken. Eye Magazine har en blogg som är högst levande, och jag rekommenderar verkligen att följa den för att ta del av det senaste i den grafiska designvärlden!

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*